Asbest verwijderen: zo gaan wij te werk

Asbest verwijderen

Zoals bekend heeft de Eerste Kamer niet ingestemd met een wetswijziging die het asbestdakenverbod mogelijk moest maken. Daarmee is het asbestdakenverbod in de voorgenomen vorm niet mogelijk. Dit betekent echter niet dat het asbestdakenverbod nu helemaal van de baan is. Redenen voor de Eerste Kamer om niet in te stemmen waren divers, over het algemeen genomen zijn de partijen wel vóór een verbod maar de inhoud van de complete wetswijziging was vaak niet voldoende of onrealistisch. Het verbod raakt uiteraard behalve ondernemers vooral ook de gewone burger en algemene instellingen. Een wetsvoorstel in gewijzigde vorm zal via de Tweede Kamer opnieuw ingediend moeten worden. Het is belang dat dit spoedig gebeurt om onzekerheid en miscommunicatie weg te nemen.

LTO Nederland pleit voor een duidelijk, flankerend beleid en voor ruime stimuleringsregelingen. Asbestdaken moeten gesaneerd worden geeft ook LTO aan, dat verandert niet. Maar de druk is nu even van de ketel. En dat is in zekere zin positief, want asbestsanering moet wel op een juiste manier gebeuren en de kosten moeten niet alsnog gaan oplopen door deadlines zoals 2024 of 2028. Veel verzekeraars zijn al uitgegaan van een verbod op asbestdaken. Daardoor maken veel boeren en ondernemers de keuze hun panden nu te renoveren omdat daken omdat de dekking anders niet gegarandeerd is.

Als renovatiespecialist zien we dat de vraag blijft. Behalve asbest is de slecht wordende conditie van het dak een belangrijke reden om te renoveren. Elke stal of loods knapt qua uiterlijk enorm op van een renovatie. Maar vooral functionaliteit en duurzaamheid: nieuwe golfplaten of panelen geeft mogelijkheid om stal of loods optimaal te isoleren en ventileren, waardoor temperatuurregeling goed te beheersen valt. Tevens biedt renovatie goede kans om klaar te zijn voor de toekomst door zonnepanelen terug te plaatsen. Middendorp Montage adviseert ook hierin en werkt samen met diverse partners.

Onze aanpak

De asbestsanering vereist een vakkundige en zorgvuldige aanpak. Er zijn allerlei regels en procedures waaraan voldaan moet worden. Het is belangrijk om dit zo goed, snel en veilig mogelijk te realiseren. Wij verzorgen alle voorbereidingen om het de asbestsanering uit te voeren. Dit houdt in: het verzorgen van het asbestinventarisatierapport en sloopmelding bij de gemeente tot aan de oplevering van uw gerenoveerde dak. U hoeft alleen te zorgen voor een goede bereikbaarheid rondom en in uw stal of loods tijdens de werkzaamheden.

Benieuwd naar onze aanpak? Bekijk hiernaast onze bedrijfsvideo!

Asbestdak verwijderen, een nieuw dak monteren

Het saneren van de asbesthoudende golfplaten en opnieuw bekleden van het dak met bijvoorbeeld vezelcement golfplaten of sandwichpanelen is een secuur klusje. Er zijn allerlei regels en procedures waaraan voldaan moet worden.

Vezelcement golfplaten, geïsoleerde sandwichpanelen, enkelstalen dakbeplating? De keuze is enorm. Heeft u weleens gedacht aan zonnepanelen? En hoe zit het eigenlijk met subsidieregelingen? We delen graag onze kennis en expertise op dit gebied. En dit alles tegen een zeer scherpe prijs.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en natuurlijk de kosten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Daarnaast hebben wij een productborchure boordevol informatie en inspiratie voor het renoveren van uw stal of loods. U kunt de productbrochure zowel digitaal ontvangen of via de post. Vraag hem nu aan!

Benieuwd naar de kosten van een nieuw dak?

Bekijk onze projecten!