Asbest verwijderen: zo gaan wij te werk

Asbest verwijderen

Vanaf 2024 is het verboden om een stal of loods te hebben waarvan het dak asbesthoudende materialen bevat. Vroeger werden veel stallen gebouwd met asbesthoudende golfplaten vanwege de lage kosten hiervan en de goede kwaliteit. Maar liefst driekwart van de panden in de agrarische sector heeft een dak met asbest. In al deze panden moet voor 2024 asbestsanering zijn uitgevoerd. Asbest verwijderen vereist een zorgvuldige aanpak.

Asbest is schadelijk voor de gezondheid. Destijds was dit nog niet bekend maar tegenwoordig weten we dat asbest ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. In Nederland sterven jaarlijks 1600 mensen aan asbestziekten.

Onze aanpak

De asbestsanering vereist een vakkundige en zorgvuldige aanpak. Er zijn allerlei regels en procedures waaraan voldaan moet worden. Het is belangrijk om dit zo goed, snel en veilig mogelijk te realiseren. Wij verzorgen alle voorbereidingen om het de asbestsanering uit te voeren. Dit houdt in: het verzorgen van het asbestinventarisatierapport en sloopmelding bij de gemeente tot aan de oplevering van uw gerenoveerde dak. U hoeft alleen te zorgen voor een goede bereikbaarheid rondom en in uw stal of loods tijdens de werkzaamheden.

Benieuwd naar onze aanpak? Bekijk hiernaast onze bedrijfsvideo!

Asbestdak verwijderen, een nieuw dak monteren

Het saneren van de asbesthoudende golfplaten en opnieuw bekleden van het dak met bijvoorbeeld vezelcement golfplaten of sandwichpanelen is een secuur klusje. Er zijn allerlei regels en procedures waaraan voldaan moet worden.

Vezelcement golfplaten, geïsoleerde sandwichpanelen, enkelstalen dakbeplating? De keuze is enorm. Heeft u weleens gedacht aan zonnepanelen? En hoe zit het eigenlijk met subsidieregelingen? We delen graag onze kennis en expertise op dit gebied. En dit alles tegen een zeer scherpe prijs.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en natuurlijk de kosten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Daarnaast hebben wij een productborchure boordevol informatie en inspiratie voor het renoveren van uw stal of loods. U kunt de productbrochure zowel digitaal ontvangen of via de post. Vraag hem nu aan!

Benieuwd naar de kosten van een nieuw dak?

Bekijk onze projecten!