Asbestinventarisatie: waar letten we op?

Asbestinventarisatie

Ieder project met betrekking tot asbest verwijderen start met een asbestinventarisatie. Tijdens de asbestinventarisatie wordt de aanwezigheid, de hoeveelheid en de aard van asbest en asbesthoudende materialen in uw stal of loods vastgesteld. Daarnaast wordt ook de risicoklasse van de asbesthoudende materialen vastgesteld.

Asbestinventarisatierapport

Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning, ook wel een sloopmelding genoemd, is het verplicht om een asbestinventarisatie (type-A) conform de SC-540 (Stichting Certificatie Asbest) uit te laten voeren. Naast het saneren en renoveren van uw dak, verzorgen wij ook het asbestinventarisatierapport voor u. Er komt iemand bij u langs om het dak te beoordelen. Om dit te kunnen doen zal er een monster afgenomen worden van uw dak.

In het asbestinventarisatierapport wordt beschreven welke asbesthoudende materialen er zijn gevonden. Het rapport voldoet vanzelfsprekend aan alle eisen. Ook wordt er een risicobeoordeling gemaakt ten behoeve van de asbestsanering.

Benieuwd naar de prijs van een asbestinventarisatie voor uw loods of stal?

Zeker weten of het asbest is?

Een asbestinventarisatie geeft u direct zekerheid of er daadwerkelijk asbest of asbesthoudende materialen in uw dak aanwezig zijn. Is uw dak van voor 1994? Dan is de kans groot dat de dakbeplating asbesthoudende materialen bevat. Met het blote oog is dit voor de inventariseerde meestal wel vast te stellen. Als uw dak van na 1994 is, is de kans klein dat uw dak asbest bevat. Na 1994 zijn er namelijk geen golfplaten meer geproduceerd die asbest bevatten. Bij twijfel is het echter altijd verstandig om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren.

Wij werken nauw samen met onze partner AsbestdakAdvies. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van asbestinventarisatie. Wilt u meer weten over asbestinventarisatie? Meer informatie leest u op www.asbestdakadvies.nl

Benieuwd naar de kosten van een nieuw dak?