Middendorp Montage: Uw asbestverwijderingsbedrijf

Asbestverwijderingsbedrijf nodig?

In het verleden zijn er veel stallen gebouwd met asbesthoudende golfplaten. We wisten destijds niet beter maar inmiddels is duidelijk geworden dat asbest zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Asbesthoudende platen zijn dan ook verboden en worden al lang niet meer gemaakt. Om deze daken met asbestplaten te te verwijderen is een gespecialiseerd asbestverwijderingsbedrijf nodig.

Middendorp helpt u verder!

Middendorp Montage is gespecialiseerd in asbestrenovatie en kan u samen met zijn professionele partners volledig ontzorgen van de asbestinventarisatie tot de oplevering van uw gerenoveerde stal. Het inventarisatierapport is o.a. nodig voor doen van een sloopmelding bij de gemeente. Ook het doen van deze melding nemen wij u uit handen! Het rapport en de melding zijn ook nodig wanneer u subsidie wilt aanvragen voor zonnepanelen op uw dak.

Zolang de platen op het dak liggen en niet beschadigen kan het eigenlijk niet zoveel kwaad. Het zijn vooral de asbestvezels die vrijkomen wanneer de platen worden bewerkt (zagen, boren, breken etc) die gevaarlijk zijn. Het regelmatig inademen van de vezels kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. In Nederland sterven jaarlijks 1600 mensen aan asbestziekten.

Benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk hiernaast de video!

Een ijzersterke combinatie

Middendorp Montage B.V. uit Kootwijkerbroek en Zonnepanelen op het dak B.V. uit Barneveld vormen een ijzersterke combinatie die het volledige traject van asbest verwijdering, dakvervanging en installatie van zonnepanelen gezamenlijk uitvoert.

Vanaf 2024 asbestdaken verboden

De overheid heeft inmiddels besloten dat het vanaf 2024 verboden wordt om nog een stal te hebben waar asbest op het dak ligt. Heeft u dus nog een stal met asbest op het dak dan moet deze voor 2024 gesaneerd worden. In veel gevallen wordt het asbest dak dan vervangen door een nieuw dak. Gelukkig zijn er volop alternatieven voor bijvoorbeeld asbesthoudende golfplaten waarmee uw stal hetzelfde uiterlijk houdt en weer helemaal voldoet aan de huidige eisen.

Het saneren van de asbesthoudende golfplaten en opnieuw bekleden van het dak met bijvoorbeeld vezelcement golfplaten of sandwichpanelen is een secuur klusjes. Er zijn allerlei regels en procedures waaraan voldaan moet worden. Vezelcement golfplaten, geïsoleerde sandwichpanelen, enkelstalen dakbeplating? De keuze is enorm. Heeft u weleens gedacht aan zonnepanelen? En hoe zit het eigenlijk met subsidieregelingen? We delen graag onze kennis en expertise op dit gebied. En dit alles tegen een zeer scherpe prijs.

Benieuwd naar de kosten van een nieuw dak?

Bekijk onze projecten!